BIOGRAFIE ROLURI ARHIVA
Copilarie
Scoala profesionala
Institutul de teatru
Teatrul Nottara
Mari intalniri

George Constantin se înscrie, în 1948, la examenul de admitere la Scoala profesionala metalurgica nr.12 (a întreprinderii de constructii de avioane) ICAR Bucuresti. Avea cincisprezece ani.

Odata inscris, a ales „specializarea”: ajustaj. Tinerii învatau, lucrau si traiau (serveau trei mese pe zi) în acest spatiu pe parcursul întregii zile iar seara, neavând statutul de „interni”, mergeau împreuna catre case.

În primavara lui 1949 o doamna profesoara de la Scoala Pedagogica din Bucuresti (fostul „Pension Elena Doamna”) a venit la Scoala profesionala ICAR, în cautare de „baieti talentati” pentru o echipa de teatru. Ella Buftty se numea profesoara ce l-a selectat pe George Constantin pentru ca, în cadrul grupului nou constituit, sa-l întruchipeze pe Stefan Tipatescu (prefectul orasului), din piesa lui Caragiale „O scrisoare pierduta”.

Get Flash to see this player.


Acesta a fost momentul de debut al lui George Constantin.

Fotografii din perioada "Scrisorii pierdute"

Aceasta intâmplare l-a determinat sa se hotarasca sa sustina examen la Institutul de teatru. Acest lucru s-a întamplat, prima data fara succes în 1951; însa, în 1952, George Constantin reuseste la examenul de admitere la IATC Bucuresti si, din acel moment, viata sa va lua o alta turnura.